PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Plzeňský deník - zprávy

Z regionu

Plzeňský deník - zprávy Zdroj: Plzeňský deník - zprávy |

Malý šimpanz dostal jméno Dumay. Máma si ho zatím pečlivě hlídá

28. 3. 2024 | Nejnovější mládě šimpanze učenlivého přišlo v plzeňské zoo na svět už 28. prosince 2023. Přesně po třech měsících dostalo ve čtvrtek při slavnostním křtu jméno Dumay, které mu vybrali v hlasování na webu a sociálních sítích příznivci zoo.

Velikonoce: Na Velký pátek nakoupíte, v pondělí bude až na výjimky zavřeno

28. 3. 2024 | Nadcházející Velikonoce nabídnou čtyři dny volna. Kde nakoupíte, když vám dojdou zásoby? 

Do zámeckých zahrad naposledy zadarmo. Terminály na Kozlu spustí příští týden

28. 3. 2024 | Poslední šanci vstoupit do rozlehlých zahrad loveckého zámku Kozel na jižním Plzeňsku mají jeho návštěvníci už jen tento víkend, včetně Velikonočního pondělí.

Soud rozhodl. Firma, která má v pronájmu letiště v Líních, musí areál vyklidit

27. 3. 2024 | Do dvou měsíců musí firma PlaneStation vyklidit areál záložního armádního letiště v Líních u Plzně, které má v pronájmu od ministerstva obrany. Krajský soud v Plzni totiž ve středu v odvolacím řízení rozhodl ve vleklém soudním sporu ve prospěch armády.

OBRAZEM: Sportovci Plzně 2023 jsou Jan Baumruk a Eva Matějovičová

27. 3. 2024 | Plzeň zná jména nejlepších sportovců města za rok 2023 v kategoriích žactva a dorostu. V kategorii staršího žactva se jím stal házenkář Jan Baumruk, dorost ovládla Eva Matějovičová, která na špičkové úrovni zvládá hned dva sporty – sportovní aerobik a skialpinismus.

Začíná rekonstrukce legendárního kulturáku. Chlumčany přijdou o jedinou hospodu

27. 3. 2024 | Kulturní dům v Chlumčanech, kde svého času vystupovaly naše největší hvězdy, čeká rekonstrukce. Stavební úpravy odstartují začátkem dubna. Pivaři ale truchlí. Kvůli opravám přijdou o jedinou restauraci v obci.

Slavnosti svobody budou letos 3. - 6. května. Už víme, na co se můžete těšit

27. 3. 2024 | Plzeň a všechny milovníky historie čeká opět výjimečná atmosféra oslav konce druhé války. Od pátku 3. května do pondělí 6. května obsadí centrum města historická vojenská technika, autentické vojenské kempy, nemocnice, polní pošta nebo kuchyně, aby připomněly osvobození města americkou armádou. Chybět nebude ani Convoy of Liberty nebo přelety historických i současných vojenských letadel.

Pro kapra na kole i autem. Na Košináři začíná velikonoční prodej ryb

26. 3. 2024 | Už třetí rok po sobě obnovuje město Plzeň tradici velikonočního prodeje ryb. Do areálu sádek u rybníku Košinář v Plzni si mohou od zítřka přijíždět zájemci o velikonoční rybu.

Uzavírka komplikuje dopravu v Liticích. Řidiče zákaz překvapil

26. 3. 2024 | Řidiči v plzeňských Liticích musí počítat s komplikacemi. Kvůli výstavbě obřího vodárenského souboru je neprůjezdná část rušné Řepné ulice hodně využívané pro místní i tranzitní dopravu. Motoristé teď musí najet na objízdnou trasu.

Záchranná stanice v Plzni přetížena. Březen přinesl rekordní počet zvířat

26. 3. 2024 | Záchranná stanice živočichů Plzeň funguje už třicet let, ale takový březen, jako je ten letošní, její pracovníci ještě nezažili.

Úhereckou pouť nepokazilo chladno ani déšť. Nezdražily ani atrakce

26. 3. 2024 | Sezona poutí v západních Čechách odstartovala. Poprvé se na rozmanitých pouťových atrakcích mohli o tomto víkendu pobavit návštěvníci tradiční Josefské pouti v Úhercích na severním Plzeňsku.

Ředitelka školy dostala kvůli šikaně padáka. Nesouhlasí, odvolání nepřevzala

25. 3. 2024 | Drsná šikana žáků školy, kterou řeší policie a kterou potvrdila i Česká školní inspekce, zlomila vaz ředitelce Základní školy v Blovicích na jižním Plzeňsku Dagmar Hitkové. V pondělí 25. března ji odvolala městská rada.

Jaroslav Rada: Fotovoltaika je skvělé řešení pro všechny firmy

25. 3. 2024 | Vítejte dalšího dílu Podcastu Deníku speciál: Solární energie. Ve čtyřdílném speciálu je pokaždé naším hostem Ing. Jaroslav Rada, majitel společnosti Česká síť. Zatímco v předchozích dílech náš host hovořil hlavně o energetické koncepci pro rodinné domy, chyty, chalupy, tentokrát jsme se zaměřili na koncepce pro firmy.

Učitelky, které s podezřením na předávkování HHC odvezla záchranka, jsou už doma

25. 3. 2024 | Je pondělí ráno a před mateřskou školku v Holýšově na jižním Plzeňsku přijíždějí první auta s rodiči a jejich malými dětmi. Za okny se svítí a její provoz funguje tak, jak má. A to i přes páteční nešťastnou událost, kdy přímo ve školní budově zasahovali záchranáři a policisté.

FOTOKVÍZ: Poznáte ze snímků fotografa Deníku město či obec na západě Čech?

25. 3. 2024 | Vyzkoušejte si své znalosti západu Čech. Fotograf Deníku navštívil jedno z míst v regionu a je na vás, zda poznáte, která z nabízených možností je ta pravá.

Elektromobilita či jaderný management. Univerzita chystá obory budoucnosti

24. 3. 2024 | Vzhledem ke zvyšující se poptávce po oborech zaměřených na ekologii nebo udržitelnost chystá Západočeská univerzita (ZČU) obměnu studijních programů jednotlivých fakult. Některé nové obory stihne otevřít už od příštího akademického roku 2024/25, u dalších se teprve chystá podat žádosti o akreditaci a jejich zavedení očekává později.

Stavbaři dokončili v Nezvěsticích parkoviště. Chystají se na kruhový objezd

24. 3. 2024 | Po zimní přestávce pokračují v Nezvěsticích na Plzeňsku opravy silničního průtahu I/19. Práce komplikují provoz v obci třetím rokem. Součástí akce je nové parkoviště v centru, které stavbaři dokončili v těchto dnech.

Štola pod katedrálou i zmizelé sochy. Příběh plzeňské vody stále fascinuje

24. 3. 2024 | Světový den vody slavila v sobotu většina vodáren v České republice a ta plzeňská nebyla výjimkou. Kromě tradičního programu pro veřejnost s možností navštívit například úpravnu vody v Malostranské ulici nebo čističku odpadních vod na Jateční však nabídla milovníkům historie zajímavou novinku. Dvě komentované prohlídky nazvané Po stopách vody, zavedly účastníky k městským stavbám a místům, spojených s historií zavádění vody do města Plzně. S jejich průvodcem, historikem a dlouholetým zaměstnance ...

VIDEO: Mladí zemědělci závodili s kolečkem i soutěžili v dojení

24. 3. 2024 | Podívejte se, jak bravurně dokázali soutěžící školáci s kolečkem naloženým balíky slámy prokličkovat slalomovou dráhu, podojit umělé vemeno, složit část pluhu nebo rychle napsat test. V Plasích se totiž konala soutěž Mladý zemědělec.

První jarní neděle přinesla sníh na Šumavu i do Českého lesa a Krušných hor

24. 3. 2024 | Nedělní ráno je na mnoha místech západu Čech s výrazným poklesem teplot a sněhovými přeháňkami. Jak už dříve v předpovědi uvedli meteorologové, dnešní den může být v horských polohách především na západě a jihozápadě Čech bílý, slibnější sněhové nadílky, v maximu mezi 10 až 15 cm, se na horách po delší době dočkáme až přes den a v noci na pondělí.



Zpravodajství PlzeňDnes.cz

Plzeňský kraj investuje do zvýšení kvality života svých obyvatel

Rozvoj moderních technologií spojený s digitalizací, automatizací a stále více také s fenoménem umělé inteligence zásadně ovlivňuje a přetváří různá odvětví a přináší řadu příležitostí i zásadních výzev pro trh práce. Jak těmto výzvám čelit a naopak ...

Více než tisícovka seniorů přišla o celoživotní úspory, policie stíhá 13 lidí

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ) zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání ...

Velikonoční trhy energetiků vynesly v Plzni chráněným dílnám celkem 51 420 korun

Blížící se Svátky jara již přivítali tradičními Velikonočními trhy energetici v plzeňském sídle Skupiny ČEZ v Guldenerově ulici. Nákupem spousty velik ...

Finále hudebních cen Žebřík proběhne 5. dubna v areálu DEPO2015 v Plzni

Hudební ceny Žebřík vstupují už do dvaatřicátého ročníku své nepřetržité existence. Vyhlášení výsledků ankety okoření exkluzivní koncerty Chinaski, Mi ...

Dvojice mužů odcizila z firmy naftu za téměř 600 tisíc korun

PLZEŇ - Podle dosud zjištěných skutečností měl mladší z mužů, jakožto zaměstnanec jedné firmy, k tankování služebního vozidla svěřenou tankovací kartu ...



Pátek 29.3.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes