PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Jak na rekvalifikaci v Plzni?

20.10.2020
Chystáte se přihlásit na rekvalifikační kurz v Plzni nebo okolí? Potom se vám budou hodit naše tipy a rady, jak na rekvalifikaci. Poradíme vám, na co se zaměřit při výběru kurzu, prozradíme vám ceny takového vzdělávání a také výhody, které vám rekvalifikace přinese.
Ilustrační snímek | Foto: unsplash.com

Nabídka rekvalifikačních kurzů v Plzni


Rekvalifikační kurzy v Plzni nabízejí rozšíření vašeho vzdělání a možnost nového uplatnění na trhu práce. Jejich nabídka je opravdu široká, nemusíte se bát, že byste si nevybrali. V plzni najdete kurzy zaměřené spíše na manuální práci, ale také ty méně fyzicky náročné. Jen namátkou se podívejme, z jakých kurzů můžete vybírat:
- asistenta/ky, sekretáře/ky
- kosmetička
- masérství
- personalistiky
- pracovníka/ice v sociálních službách
- obsluhy CNC obráběcích strojů
- účetnictví,
- kadeřnictví
- kuchař

A mohli bychom samozřejmě pokračovat. Výběr kurzu nepodceňte, je opravdu důležité vybrat si to pravé pro vás.

Forma rekvalifikačních kurzů


Při vybírání formy rekvalifikačního kurzu máte dvě možnosti. Buď si vyberete kurz, který je zprostředkovaný Úřadem práce v Plzni, nebo si vyberete vlastní vzdělávací společnost bez pomoci úřadu. Obojí má své pro a proti.

Rekvalifikační kurzy přes Úřad práce Plzeň
Úřad práce nabízí rekvalifikace svým uchazečům o práci. Pokud se již dlouho nacházíte v zápisu na úřadu práce, může vám úřad doporučit absolvovat některou s rekvalifikací, jež nabízejí. Většinou se však nejedná o úplně zajímavé obory, nebo vám nemusí vyhovovat, proto je zde také možnost výběru rekvalifikačního kurzu na vlastní pěst, který vám úřad může schválit.

Výhodou takto zprostředkovaného kurzu je, že vám jej může úřad práce proplatit a to až do výše 50 000 Kč. Musíte však splňovat určité podmínky a kurz musí mít akreditaci od MŠMT.

Rekvalifikační kurzy bez pomoci úřadu práce
Druhou možností je, že již od začátku půjdete po vlastní ose a vyberete si rovnou rekvalifikační kurz od některé ze vzdělávacích společností. Mezi ověřené a kvalitní vzdělávací společnosti, které nabízejí akreditované rekvalifikační kurzy patří například Orange Academy.

Kurzy, které si vyberete sami a nebudete žádat o proplacení na úřadu práce, vás vyjdou na 8 000 Kč až 40 000 Kč. Přitom rekvalifikační kurzy od vzdělávací společnosti Orange Academy stojí do 12 000 Kč.

Kurzy od Orange Academy mohou absolvovat úplní začátečníci, nebo i pokročilí, kteří se chtějí dozvědět novinky z oboru, rozšířit své vzdělání a získat oficiální osvědčení. Zkušení lektoři s praxí vás provedou kurzem za pomocí moderních pomůcek jako je e-learning a vlastní učebnice. Využít také můžete konzultace zdarma, které probíhají i po ukončení kurzu.

Výhody rekvalifikace


Jaké výhody přináší absolvování rekvalifikace? Benefitů bychom našli hned několik, proto se pojďme zaměřit na ty nejdůležitější z nich.

Zvyšuje vaši hodnotu na pracovním trhu
Některé profese, které byly dříve žádané a dobře hodnocené, již jednoduše vyšly z módy. Jedná se například o profese jako švadlena, řezník apod. Dnes taková zaměstnání nahradila automatizace nebo nejsou žádané v takovém rozsahu jako dříve. Nové uplatnění na trhu nabízí právě změna oboru pomocí rekvalifikace.

Vaše vzdělání však můžete doplnit nebo přehodnotit i v případě, že vaše práce nadále zůstává mezi oblíbenými.

Možná vás překvapí, že velmi často absolvují rekvalifikační kurzy mladí lidé těsně po studiích. Důvod je jednoduchý. Před několika lety se rozhodli pro určité studium, které je však nenaplňuje, očekávali něco jiného nebo se jejich preference za tuto dobu změnily. A jako logické a praktické východisko zvolili rekvalifikaci v jiném oboru.

Uplatnění na trhu
S předchozím bodem také úzce souvisí vaše uplatnění na trhu, které se stává výrazně jednodušším. Jestliže ovládáte více profesí, je to stejné, jako když ovládáte více jazyků. V druhém případě se máte možnost podívat do více zemí a v prvním případě máte možnost uplatnit své schopnosti na různých pracovním pozicích.

Můžete pak využít svých schopností a vybrat si zaměstnání, které vás bude nejvíce bavit a naplňovat. Také si můžete vyjednat lepší pracovní podmínky.

Prevence syndromu vyhoření
Syndrom vyhoření se často týká lidí, kteří setrvávají na stejné pracovní pozici několik let, přestože je pro ně stresující, nenaplňující apod. Pokud ovládáte více profesí můžete snadno syndromu úplně předejít - změnou zaměstnání a náplně vaší práce. Jedná se o skvělou prevenci i benefit.

Výhod a benefitů bychom mohli uvést mnoho. Pokud o rekvalifikaci uvažujete, neváhejte a jděte do toho. Věřte, že se nejedná o nic náročného a kurz zvládne opravdu každý. Vyberte si ten pravý pro vás a tešte se na nové pracovní zkušenosti.


Autor: Daniela Adamová
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak senzory fotoaparátu vašeho telefonu zlepšují vaše fotografické zážitky

V době chytrých telefonů se fotoaparát stal nezbytným nástrojem pro zachycení životních okamžiků. Nicméně, to, co odlišuje pozoruhodný snímek od banálního, často spočívá v složité technologii zabudované ve snímačích fotoaparátu vašeho zařízení. Tyto ...

Kvalitní bavlněné látky: Poznejte výhody a nástrahy šití z tohoto materiálu

Bavlna patří mezi velmi oblíbené materiály. Dobře se s ní pracuje, je přitom pohodlná a odolná. Hodí se pro šití rozmanitého oblečení, ale i bytových ...

Společnost CANMET pomáhá firmám s robotizací a automatizací výroby

Současná doba vyžaduje rychlou automatizaci všech výrobních procesů v technologických firmách. Díky vhodně zvolenému zařízení ušetříte hodiny času den ...

Jak hrubou kávu si namlít pro určitý typ nápoje?

Káva je nejpopulárnější povzbuzující nápoj na celém světě. Málokdo však tuší, že s sebou zároveň přináší řadu zdravotních benefitů - pomáhá předcházet ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Pátek 19.4.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes