PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Nakupujte zdravé potraviny ve slevových akcích. Ušetříte!

07.04.2021
Žít zdravě nemusí být nutně náročné na peněženku. Je potřeba pouze vědět, jak ušetříte. Podařit se vám to může díky slevovým akcím také v klasickém supermarketu. Také zde už dnes nakoupíte velké množství potravin, které jsou základem pro zdravou stravu. Jak naše tělo prospívá a jaké živiny mu dodáváme, to se projevuje na našem celkovém zdravotním stavu, na naší náladě i na tom, jak se cítíme. Právě proto bychom to rozhodně neměli podceňovat.
Ilustrační snímek | Zdroj: Pixabay.com

Cukr jako vážný problém


Pokud chceme něco změnit na našem stravování, je v prvé řadě potřeba změnit přístup vůbec k potravinám, které nakupujeme. Pro velké množství lidí je bohužel stále v současné době problémem cukr a potíže, které způsobuje právě nadměrná konzumace cukru. Ta může způsobit celou řadu zdravotních komplikací, kdy se rozhodně nejedná pouze o přibývání na váze. Kromě toho je to také:

- Zvýšená únava

- Snížení imunity

- Problémy s kůží a její předčasné stárnutí

- Riziko vzniku závažných onemocnění

Zatímco zvýšenou únavu můžeme vnímat pouze jako nepříjemnost, tak snížení imunity se už může na našem zdraví podepsat. Také naše pleť nereaguje na přemíru cukru dobře, přičemž vzniká riziko závažných onemocnění, kde kromě již zmiňované obezity je to také třeba cukrovka, zánětlivé onemocnění jater končící až cirhózou nebo kardiovaskulární onemocnění a vysoký krevní tlak.

Zkuste upravit jídelníček a cukr nahradit


Cukr v dnešním typickém způsobu stravování skutečně představuje jeden z nejvážnějších problémů. Často jej konzumujeme ve sladkých limonádách, a obecně v potravinách, které rozhodně nejsou nejzdravější. Mnohdy se to bohužel podceňuje a o to větší problémy z toho potom vznikají.

V prvé řadě je tedy potřeba omezit nakupování nezdravých potravin, které jsou plné cukru. Pokud si odpustíte sladkou limonádu a místo toho si raději dáte jako osvěžující nápoj vodu s vymačkaným citrónem, rozhodně uděláte lépe. Zdravě nakupovat, a třeba také v biokvalitě, můžete i relativně levně, stačí když se podíváte třeba na leták Billy. V košíku by se rozhodně mělo objevit více ovoce a zeleniny a méně produktů, které byly průmyslově zpracovány.

Pokud se podíváme na samotný cukr, tak jej můžete velice dobře nahradit, a to třeba xylitolem. Jedná se v podstatě o březový cukr, má mnohem nižší glykemický index, ale přitom nemění chuť například vašeho oblíbeného nápoje a má zhruba stejnou sladivost. Potom existuje celá řada alternativ, které mohou i zpestřit váš jídelníček, jako například med, javorový sirup, agávový sirup, kokosový cukr a mnoho dalších.

Využijte akční ceny


Pro nakupování zdravých potravin, ale samozřejmě libovolného dalšího sortimentu v supermarketu, je ideální využívat akčních cen. Podívat se tedy na akční letáky, které aktuálně váš oblíbený obchod nabízí. Takové letáky dnes navíc můžete pohodlně najít online, přičemž příkladem může být třeba Kaufland leták. Výhodou takových letáků je skutečnost, že na internetu:

- Najdete vždy aktuální verzi letáku

- Můžete si prohlédnout slevy z pohodlí domova

Takové slevové letáky i pro celou řadu dalších supermarketů nejdete dnes na specializovaných portálech, tak nemusíte složitě dohledávat každý leták na webu obchodu. Vše máte zkrátka naservírováno pod jednou střechou.

Hlídejte si platnost akce


Než se rozhodnete vyrazit do obchodu a využít některých slev, rozhodně si také pohlídejte, od kdy do kdy akce platí. Zejména pokud budete nakupovat v posledních dnech akce, může se stát, že žádané zboží už nebude k dispozici. Než také vyrazíte za slevou, určitě se zamyslete nad aktuální reálnou cenou zboží, protože u některých slev se může stát, že jsou více než slevou, spíše lákadlem. Naštěstí při nakupování potravin většinou máme poměrně přehled o tom, co kolik stojí.
Autor: ML
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak senzory fotoaparátu vašeho telefonu zlepšují vaše fotografické zážitky

V době chytrých telefonů se fotoaparát stal nezbytným nástrojem pro zachycení životních okamžiků. Nicméně, to, co odlišuje pozoruhodný snímek od banálního, často spočívá v složité technologii zabudované ve snímačích fotoaparátu vašeho zařízení. Tyto ...

Kvalitní bavlněné látky: Poznejte výhody a nástrahy šití z tohoto materiálu

Bavlna patří mezi velmi oblíbené materiály. Dobře se s ní pracuje, je přitom pohodlná a odolná. Hodí se pro šití rozmanitého oblečení, ale i bytových ...

Společnost CANMET pomáhá firmám s robotizací a automatizací výroby

Současná doba vyžaduje rychlou automatizaci všech výrobních procesů v technologických firmách. Díky vhodně zvolenému zařízení ušetříte hodiny času den ...

Jak hrubou kávu si namlít pro určitý typ nápoje?

Káva je nejpopulárnější povzbuzující nápoj na celém světě. Málokdo však tuší, že s sebou zároveň přináší řadu zdravotních benefitů - pomáhá předcházet ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Čtvrtek 25.4.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes