PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Proč se v dnešní době vyplácí chodit na masáže?

08.01.2022
Mnozí z vás si v posledních měsících zvykli na práci z domova. Ta sice může být pohodlnější, než když máte povinnost chodit každý den někam na pracoviště, do kanceláře apod., ale přináší také minimálně jeden nepříznivý efekt. Máte totiž o poznání méně pohybu, vaše tělo pak může trpět různými svalovými potížemi, nehledě na to, že se u řady lidí objevují problémy s nadváhou. Abyste vašemu organismu přeci jen alespoň trochu ulevili a dopřáli mu potřebnou relaxaci a regeneraci, je nutné se nejen častěji hýbat, pomoci může také kvalitní profesionální masáž. Na výběr dnes máte hned z několika druhů masážních procedur.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Běžná masáž


Základem k úspěšné regeneraci a uvolnění svalů v celém těle má být klasická relaxační masáž. V jejím rámci vám zkušený specialista důkladně masíruje kompletní svalstvo. Zaměřuje se přitom především na nejvíce namáhané oblasti, kde třeba vlivem sedavého zaměstnání máte zatuhlé svalstvo u dolních končetin a zad.

Masáže jsou vhodné nejen z regeneračních důvodů, kdy vám masér "probudí" ztuhlé svaly. Napomáhají rovněž k odstranění bolístek. V neposlední řadě mají masážní procedury pozitivní efekt také na krevní systém, protože dochází k rychlejšímu odbourávání toxických látek z těla. Díky tomu se potom necítíte tolik unavení, jednoduše máte více energie. Masáže jsou tedy rozhodně doporučeným prvkem, který by měl alespoň jednou za čas podstoupit každý z vás.

Ájurvéda


Tradiční způsob masáže, který však u nás stále není příliš hojně využívaný, je ájurvéda. K hlavním cílům této masážní procedury patří hlavně již zmíněné odstranění toxinů z krevního systému. Dobře provedená ájurvéda přispívá k celkovému posílení imunitního systému, nastartování energie a udržení síly, kterou potřebujete v běžném životě.

Základem této metody, jež se k nám dostala z východu, bývá masáž akupresurních bodů. Používají se přitom vhodné léčivé bylinky a oleje, které působí blahodárně při kontaktu s lidskou pokožkou. Zejména teplý olej vyživuje a napomáhá k efektivnímu a rychlému odstraňování nahromaděných škodlivých látek. Nejenže se potom cítíte odpočatí a nabití novou energií, ale dochází také k přirozenému omlazování kůže. Skrz póry se díky tomu lépe odbourávají toxiny.

Ájurvéda se provádí několika způsoby. Velmi zajímavou variantou je ájurvédská masáž hlavy, krku a šíje. Dokonce jsou zde stimulovány vlasy, což napomáhá zabraňovat jejich šedivění a vypadávání. Ájurvéda je tedy mimořádně vhodná nejen pro ženy, ale také pro muže.

Hlavní efekty, jež přinášejí odborně prováděné masáže


Ať už zvolíte jakýkoliv druh masáže, měla by mít hned několik efektů. Kvalitně provedená masážní technika uklidňuje psychiku, přispívá k rychlejší regeneraci svalů (a to třeba po prodělané nemoci či zranění), odbourává stres, zlepšuje krevní oběh, prokrvuje pokožku, zabraňuje vypadávání vlasů (v případě ájurvédy), v neposlední řadě působí také protizánětlivě.

Každá masážní procedura samozřejmě něco stojí. Vzhledem k tomu, že jde o vaše zdraví, na peníze byste neměli hledět jako na hlavní důvod, proč si masážní proceduru odpustit. Na masáže nemusíte nutně chodit každý den, stačí, když je absolvujete několikrát do měsíce v závislosti na tom, jak se cítíte po fyzické a psychické stránce. V kombinaci s dostatkem pohybu a zdravou stravou se jedná o dobrý způsob, jak dopřát svému tělu to nejlepší.

V případě, že hledáte kvalitní masážní salón, pak pro vás mám jeden tip. Je jím masérské studio ONYX, které sídlí v Purkyňově ulici v Plzni. Zde provádí jak klasickou masáž, tak i výše zmíněnou ájurvédu, po níž se budete cítit jako znovuzrozeni. Detailní informace o jednotlivých masážních procedurách, které v tomto studiu provádějí, najdete na webových stránkách masazeonyx.cz.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak senzory fotoaparátu vašeho telefonu zlepšují vaše fotografické zážitky

V době chytrých telefonů se fotoaparát stal nezbytným nástrojem pro zachycení životních okamžiků. Nicméně, to, co odlišuje pozoruhodný snímek od banálního, často spočívá v složité technologii zabudované ve snímačích fotoaparátu vašeho zařízení. Tyto ...

Kvalitní bavlněné látky: Poznejte výhody a nástrahy šití z tohoto materiálu

Bavlna patří mezi velmi oblíbené materiály. Dobře se s ní pracuje, je přitom pohodlná a odolná. Hodí se pro šití rozmanitého oblečení, ale i bytových ...

Společnost CANMET pomáhá firmám s robotizací a automatizací výroby

Současná doba vyžaduje rychlou automatizaci všech výrobních procesů v technologických firmách. Díky vhodně zvolenému zařízení ušetříte hodiny času den ...

Jak hrubou kávu si namlít pro určitý typ nápoje?

Káva je nejpopulárnější povzbuzující nápoj na celém světě. Málokdo však tuší, že s sebou zároveň přináší řadu zdravotních benefitů - pomáhá předcházet ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Pátek 19.4.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes