PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Tažné zařízení je praktické, a dokonce zvýší hodnotu vozidla

28.07.2022
Pokud pravidelně vyrážíte na chatu, často něco stěhujete, a tím pádem potřebujete i vozík, neobejdete se bez tažného zařízení. Přestaňte se spoléhat na někoho z rodiny, zkrátka investujte do tažného zařízení pro svůj automobil, pořiďte si vhodný vozík, potom třeba i nosič kol a staňte se naprosto soběstačnými. V následujících řádcích vám o tažném zařízení prozradíme více informací.
Ilustrační snímek | Zdroj: tazne-rameder.cz
Tažné zařízení neslouží pouze k zapojení vozíku, ale také třeba karavanu, nosiče kol a podobně. V první řadě je nezbytné podotknout, že montáž tohoto prvku byste měli svěřit do rukou profesionálů. Obraťte se například na tohoto prodejce.

Jak vybrat tažné zařízení?


Postaví se před vás jedna důležitá otázka. Chcete pevné, nebo odnímatelné řešení? Záleží především na tom, jak často plánujete tažné zařízení využívat. Pevné provedení je v podstatě tažná koule přišroubovaná dvěma šrouby. Velkou výhodou je, že nemusíte tažné zařízení sundávat.

Sáhnout můžete také po odnímatelném tažném zařízení, které ale musíte vždy sundávat, pokud ho zrovna nepoužíváte. Druhá zmíněná varianta vyhovuje především majitelům elegantních motorových vozidel, kteří chtějí zachovat čisté linie a ničím nenarušený design.

Specifickou skupinou jsou ještě zařízení přímo na nosiče kol, jež však nevyužijete k žádnému jinému účelu, a proto je dobré zvážit, jestli vám to postačí.

Zápis do technického průkazu


Zapomenout nesmíme ani na to, že se musí tažné zařízení zapsat do technického průkazu. Jestliže vám instalaci provede certifikovaná odborná společnost, zaplatíte pouze poplatek na úřadě za přihlášení. Pokud si montujete tažné zařízení sami, případně v servisu bez pověření k montáži, je nezbytné podstoupit jeho STK kontrolu a zaplatit opět poplatek za přihlášení.

Pro zápis tažného zařízení potřebujete vyplněný příslušný formulář, velký technický průkaz, osvědčení o registraci vozidla (malý technický průkaz), typový list tažného zařízení, kopii certifikátu "Pověření k montáži" od společnosti, která vám provedla instalaci. Soukromá osoba ještě předkládá občanský průkaz a právnická osoba živnostenský list, nebo výpis z obchodního rejstříku.

Často kladené otázky


Jak dlouho trvá montáž? Většinou odborná společnost zvládá montáž do čtyř hodin. Záleží na konkrétním automobilu.

Jaká je maximální hmotnost přípojného vozidla? Ve velkém technickém průkazu je uvedená největší technicky přípustná hmotnost přípojných vozidel, přičemž danou hodnotu je nezbytné dodržet.

Jak je to s instalací tažného zařízení na nové vozidlo kvůli záruce? Jestliže investujete do zařízení od renomované značky a dodržíte pracovní postupy i technické vybavení pro kódování vozidel, ztráta záruky rozhodně nehrozí.

Autor: WP
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak senzory fotoaparátu vašeho telefonu zlepšují vaše fotografické zážitky

V době chytrých telefonů se fotoaparát stal nezbytným nástrojem pro zachycení životních okamžiků. Nicméně, to, co odlišuje pozoruhodný snímek od banálního, často spočívá v složité technologii zabudované ve snímačích fotoaparátu vašeho zařízení. Tyto ...

Kvalitní bavlněné látky: Poznejte výhody a nástrahy šití z tohoto materiálu

Bavlna patří mezi velmi oblíbené materiály. Dobře se s ní pracuje, je přitom pohodlná a odolná. Hodí se pro šití rozmanitého oblečení, ale i bytových ...

Společnost CANMET pomáhá firmám s robotizací a automatizací výroby

Současná doba vyžaduje rychlou automatizaci všech výrobních procesů v technologických firmách. Díky vhodně zvolenému zařízení ušetříte hodiny času den ...

Jak hrubou kávu si namlít pro určitý typ nápoje?

Káva je nejpopulárnější povzbuzující nápoj na celém světě. Málokdo však tuší, že s sebou zároveň přináší řadu zdravotních benefitů - pomáhá předcházet ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Sobota 20.4.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes