PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Plzeňský kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Plzeňský kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Plzeňský kraj |

Za střet tramvají kvůli skřípnuté ruce může řidič zadního vozu, řekla inspekce

26. 4. 2024 | Za loňskou srážku dvou tramvají na Karlovarské třídě v Plzni, při které se lehce zranilo téměř 30 cestujících, může řidič druhé tramvaje. Podle závěru Drážní inspekce včas nezareagoval na nečekané zastavení soupravy před ním a naboural do ní.

Železná Ruda a Rozvadov omezí investiční akce, přijdou o miliony z hazardu

26. 4. 2024 | Obce, které mají na svém území kasina nebo herny, si už nebudou moci dovolit to, co dřív. Od začátku letošního roku totiž stát nastavil nová pravidla pro rozdělování příjmů z provozu hazardních podniků a na obce zbude výrazně méně. V některých přitom příjmy z hazardu převyšovaly všechny ostatní příjmy. Leckde už počítají s omezením dříve plánovaných investic.

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. 4. 2024 | Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní zástupce lékaře Zdeňka Šose z Domažlicka a jeho syna Petra, který pracoval jako pojišťovák. Případ dnes začali řešit soudci Krajského soudu v Plzni. Obžalovaným hrozí až osmileté tresty.

Celníci a policisté získali na přivaděči u Vysoké místo na kontroly aut

25. 4. 2024 | Při prodlužování dálničního přivaděče od Vysoké k Přešticím vybudovali stavbaři u sjezdu na Dnešice speciální dohledové místo pro policisty a celníky. Na první pohled to vypadá jako velká autobusová točna s dvanácti parkovacími místy pro kamiony. Je to první takové místo postavené v Plzeňském kraji. S kontrolami aut začali policisté hned v den jeho otevření a po pár minutách narazili na prvního hříšníka. ...

Plzeňský mistr dal futsalistům Slavie deset gólů. Šest dostal

25. 4. 2024 | Úvodní futsalové semifinále série play off mezi Plzní a Slavií nabídlo divoký průběh. Hosté po prohrané první půli 1:6 mírnili výsledek ve druhé části, i tak Interobal vyhrál vysoko 10:6.

Už bylo na čase, oddechl si Červ po premiérové trefě. Prvně chtěl přihrávat

25. 4. 2024 | Navedl míč na střed hřiště, zbavil se dvou protihráčů a zpoza vápna zamířil přesně k levé tyči. Fotbalový záložník Lukáš Červ svojí premiérou trefou v plzeňském dresu pojistil postup Západočechů do finále poháru a při vítězství 3:0 nad Zlínem přidal navrch ještě asistenci. „Říkal jsem si, že až bude potřeba, tak tu branku dám. Už bylo na čase, abych se trefil,“ prohlásil s úsměvem třiadvacetiletý záložník. ...

Plzeň - Zlín 3:0, dominance a klidný postup do finále. Dvakrát pálil Chorý

24. 4. 2024 | Od začátku zápasu si šli pro vítězství a svému soupeři nedali žádnou šanci. Plzeňští fotbalisté doma přehráli Zlín 3:0 a slaví postup do finále domácího poháru, kde se utkají s pražskou Spartou. Pod výhru se dvěma góly podepsal Tomáš Chorý, jednou pálil úspěšně zpoza vápna Lukáš Červ.

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

24. 4. 2024 | Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se nikdo nezranil. Podle policie jednadvacetiletý student školy vyhrožoval jedné ze svých spolužaček zabitím jejích dvou blízkých lidí. Policisté nenašli u muže žádnou zbraň. Případ vyšetřují kvůli podezření ze spáchání nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.

Na kouř upozornily děti, úprk z hořícího autobusu zvládly bravurně, líčí učitelka

24. 4. 2024 | Václava Kopecká, Alena Vodičková a Michaela Kubátová, učitelky a asistentka pedagoga Základní školy Blovice, se pro příbuzné žáků staly hrdinkami. Rodiče jim nejen na internetu, ale i osobně děkovali, že se v úterý nedaleko Blovic při požáru autobusu chovaly příkladně. Děti, které původně jely do divadla, totiž musely dostat z hořícího vozu ven během pár sekund. Někteří žáci ani neměli čas si vzít bundy a čepice, které nakonec v autobusu shořely. ...

Ve dne učí historii na univerzitě, večer o ní zpívá na metalových koncertech

24. 4. 2024 | Přes den vyučuje historii na univerzitě v Innsbrucku, večer pak často předvádí divokou metalovou show na pódiích klubů nebo hal. Rakouský zpěvák Georg Neuhauser se svou kapelou Serenity bude jednou z hvězd plzeňského Metalfestu, který se uskuteční od 31. května do 2. června. Vystoupí hned během prvního dne festivalu.

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. 4. 2024 | Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout. V noci na čtvrtek budou přízemní mrazíky zejména v jižní polovině Čech a na severu republiky a v noci na pátek hrozí mráz, nejen přízemní, na celém území. V noci na sobotu se mohou přízemní mrazíky ještě vyskytnout na jihozápadě a západě Čech, v ostatních regionech už bude tepleji, uvedl Český hydrometeorologický ústav. ...

Kdo vyzve Spartu o trofej? Semifinále poháru oživuje vzpomínky na památné triumfy

24. 4. 2024 | Jeden krok chybí Plzni, aby se v samostatné historii počtvrté dostala mezi poslední dva týmy domácího fotbalového poháru. Finálovou účast přetavila Viktoria v zisk poháru v roce 2010. O čtyři roky později podlehla po penaltách Spartě a v roce 2021 nestačila na Slavii. Ve středu od 18 hodin zabojuje o další finále doma proti Zlínu.

Naučená omluva, bez upřímné lítosti. Za pokus o vraždu dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. 4. 2024 | Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v létě v Plzni pokusil zavraždit patnáctiletou dívku. Školačku podle spisu devatenáctiletý mladík znásilnil, pohlavně zneužil, bodl do krku, vysvlékl, strčil do pytle, hodil ze srázu a zasypal listím. Oběť předstírala smrt, čímž si zřejmě zachránila život. Rozsudek není pravomocný.

Policisté našli v plzeňském bytě munici a zbraně, opilého obyvatele zadrželi

23. 4. 2024 | Policie kvůli nálezu munice ve Skvrňanské ulici v Plzni evakuovala v neděli okolní byty i okolí. V jednom z bytů nalezl přivolaný policejní pyrotechnik několik kusů munice včetně dělostřeleckého granátu. Po ohledání zjistil, že je nefunkční. Muže z bytu zadrželi.

Proslavil ho Jakeš kárající Zagorovou, teď se zchátralý kulturák promění v byty

23. 4. 2024 | Z někdejšího kulturního domu v plzeňském Červeném Hrádku, který proslavil projev, jež tam v létě 1989 pronesl generální tajemník ÚV KSČ Milouš Jakeš, bude dům s osmnácti byty. Rekonstrukce budovy za zhruba 41 milionů korun, jež řadu let chátrá, začala právě dnes.

Další finále? Jsme tak dobří, že si ho zasloužíme, ví plzeňský Stehlík

23. 4. 2024 | Od svého návratu z Francie v červnu 2017 válí za Plzeň sedmou sezonu, pětkrát si zahrál finále, třikrát slavil titul. Teď se házenkář Jan Stehlík s Talent týmem Plzeňského kraje může chystat na další sérii o zlato, v semifinále úřadující mistři zdolali Kopřivnici ve třech duelech.

Využijeme váš kamion. Policisté kvůli naháněnému řidiči nařídili zatarasit silnici

23. 4. 2024 | Několik českých policejních hlídek se zapojilo do pronásledování řidiče, který v Německu odmítl zastavit policistům a začal jim ujíždět. Jeho úprk policisté ukončili na Klatovsku s využitím nákladního auta jako zátarasu přes celou šíři silnice, kvůli čemuž cizinec havaroval.

Na Plzeňsku začal hořet během jízdy autobus, cestovalo v něm přes 40 lidí

23. 4. 2024 | U Kotousov na Plzeňsku shořel dopoledne autobus. Nikomu ze 44 cestujících se nic nestalo. O požáru informovali hasiči.

Sdílená auta dopravních podniků v Plzni zřejmě skončí, Karkulka je na nule

23. 4. 2024 | Služba sdílení aut neboli carsharingu Karkulka provozovaná Plzeňskými městskými dopravními podniky zřejmě po pěti letech skončí. Zákazníci, kteří ji využívají, ale bez auta nezůstanou. Družstevní subjekt Autonapůl, který v Plzni působí, je v případě zájmu ochotný rozšířit svoji plzeňskou flotilu o další vozy.

Seniorku v Plzni u vlakového nádraží srazil autobus, přejel jí nohy

22. 4. 2024 | Záchranáři v Plzni převezli do nemocnice jednaosmdesátiletou ženu, která utrpěla těžká zranění na nohou. Dolní končetiny jí u hlavního vlakového nádraží přejel autobus.



Zpravodajství PlzeňDnes.cz

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval dvěma lidem zabitím, zadržela ho policie

Včera po jedné hodině odpoledne přijal operační důstojník na lince 158 oznámení, že na jedné ze škol na Tachovsku má vyhrožovat mladý muž s nožem dvěma osobám zabitím. ...

ROAD SHOW - Český podnikatel jako součást evropského byznysu

PLZEŇ - Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnickéh ...

Správa železnic: Nádraží v Klatovech bude bezbariérové

Velká rekonstrukce čeká v následujících letech nádražní budovu v Klatovech. Správa železnic vypsala v těchto dnech tendr na zhotovitele prací v předpo ...

Vojenští zdravotníci naučili děti z Plzeňska Heimlichův manévr, dělostřelci představili techniku

Projekt Den s armádou - Naše stopy v NATO zavítal společně s vojáky z 13. dělostřeleckého pluku z Jinců do škol v Plzeňském kraji. Vojáci představili ...

Další historická nádražní budova v Plzni projde rekonstrukcí

Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce nádražní budovy ve stanici Plzeň-Jižní Předměstí. Víc než stoletý památkově chráněný objekt čeká celkov ...



Pátek 26.4.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes