PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Zdeňka Vápeníková: Obrazy protkané životem a snem / Plzeň

Kdy:
Čtvrtek 05.04.2018 od 17:00 hod až 27.04.2018
Kde:
Visio Art Gallery, Na Roudné 18, Plzeň
Pořadatel:
Sdílet:

Zdeňka Vápeníková se narodila 9. 7. 1967 v Rokycanech. Od dětských let se věnuje hře na klavír, kterou studovala po ukončení základní školy na konzervatoři v Plzni a na JAMU v Brně. Vysokoškolská studia ukončila tříletým postgraduálním studiem ve Vídni na Hochschule für Musik und darstellende Kunst.
Po ukončení studií působila na Pedagogické fakultě v Plzni, potom na Hudební škole hl. m. Prahy a Gymnáziu J. Nerudy v Praze. Vystupovala též koncertně. Velký zlom v její činnosti přinesla neúspěšná laserová operace očí v r. 2000. Velice těžké a dlouhé období s velikými zrakovými problémy, vlivem kterých postupně musela Zdeňka Vápeníková opustit pedagogickou a na dlouhé roky i koncertní činnost, bylo prosvětleno pouze sny, ve kterých se jí objevovaly různé obrazy, které ve dne malovala. Tak se postupně dostala k výtvarné činnosti.
Její tvorba zahrnuje kresby, pastely, akvarely, koláže, litografie, linoryty. Dětem, které má velmi ráda, jsou věnovány knížky "Barvy duhy (cyklus 15 obrázků s básněmi, písněmi, kamínkovým pexesem, úkoly pro děti a CD), "Písničky ze srdíčka" (cyklus 6 obrázků s písničkovou kostičkou), "Kytičky z básničky" a "Zvířátka ze ZOO" vydaných tiskem. S knížkami pro děti pracuje Zdeňka Vápeníková pravidelně V mateřském klubu "Brouček". Dospělým je věnován cyklus obrazů "Pohled do duše formou obrazu", též vydaný tiskem.
Vernisáž: 5. 4. 2018 v 17:00 hodin.

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



60,404062271118