PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

FATA MORGANA - Jiří Máška, Tomáš Havlík / Plzeň

Kdy:
Pátek 04.09.2015 od 17:00 hod až 30.09.2015
Kde:
Visio Art Gallery, Na Roudné 18, Plzeň
Pořadatel:
Účinkující:
Sdílet:

Jiří Máška (* 2. listopad 1955, Ražice) je soudobý český malíř, který žije na honduraském ostrově Roatan a je velmi významným výtvarníkem působícím především na americkém kontinentě, na němž má jeho tvorba značný ohlas.
V roce 1983 emigroval do USA, když uměleckou avantgardní skupinu výtvarníků, k níž patřil, zdecimovalo kulturní oddělení ÚV KSČ. Obrazy Jiřího Mášky jsou divokou výpovědí o tvořivém spiritu, umí malovat s obraty, které připomínají jednak dřevořezbu ale i neuvěřitelně jemné, jemnější japonských pergamenů.
Jiří Máška našel novou řeč universální a konkrétní zároveň. Je to řeč z duše do duše a zahrnuje zvuky a myšlenky, jež zachycují další myšlenky a navzájem se přitahují a prolínají. Fantastický rytmus obrazů Jiřího Mášky kompozičně i uměleckou kvalitou připomíná práci slavného abstraktního expresionisty Archive Gorkého.

Sochař Tomáš Havlík narozen 31. 12. 1985 v Českých Budějovicích. Vystudoval Akademii výtvarných umění, Praha, absolutorium v atelieru Socha 2 u Prof. Jindřicha Zeithammla.
Tomáš Havlík je vnímavou a přemýšlivou osobou, což se v uměleckém projevu pochopitelně zrcadlí. Všímá si drobné změny detailu, materiálu a jeho struktury.
Uvažuje klasicky sochařsky. Má cit pro změny, které vnímá z pozice člověka, který se denně potkává a dotýká okolní reality. Jeho poznání jsou o věcech přítomných a ne přesahujících. Stojí na zemi a pracuje s věcmi ať už přítomnými, tak člověkem stvořenými dotýkanými v jejich surové nahotě. Na jeho práci je znát citlivost ke kvalitě a struktuře materiálu

Fotogalerie:

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



58,596134185791