PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Kalendář akcí » Detail akce

Přidávání akcí do kalendáře bylo dočasně pozastaveno.
Pokud chcete propagovat svoji kulturní akci formou PR článku v našem zpravodajství kontaktujte nás zde.

Ajfoun foto - Richard Beneš / Plzeň

Kdy:
Čtvrtek 05.11.2015 od 17:00 hod až 27.11.2015
Kde:
Visio Art Gallery, Na Roudné 18, Plzeň
Pořadatel:
Sdílet:

Richard Beneš je profesí novinář i fotoreportér, ale jak sám říká, více ho živí psaní i když vystudoval dokumentární fotografii na IVF. Novinařině se věnuje od roku 1992, pracoval v celostátních denících, v tiskové agentuře a nyní je šéfredaktorem internetového serveru, který se zabývá politikou. Na fotografii ale nikdy nezanevřel.
Asi před šesti léty zjistil, že už ho nebaví vláčet s sebou těžkou zrcadlovku s další výbavou a díky lenosti mohl objevit kouzlo nově vznikajícího žánru, kterým se stala iPhone fotografie, nebo prostě fotografování mobilem. Od začátku fotografuje výhradně mobilem značky iPhone, který to všechno nastartoval a nehodlá na tom nic měnit.

"Dnes už se všude běžně po světě pořádají výstavy fotografií samozřejmě nejen z iPhonu, ale i z dalších mobilních telefonů a "zrcadlovkáři" se nám už nesmějí, jako tomu bývalo dříve. Mobilní fotografie se stala uznávaným a respektovaným žánrem. Samozřejmě kvalita "mobilovek" nedosahuje kvality fotografií z digitálních zrcadlovek, ale o tom to vůbec není, Jsem rád, že jsem byl u vzniku tohoto žánru od samotného začátku a snad se mohu počítat i mezi jeho průkopníky," říká Richard Beneš.

Vedle dokumentu se věnuje Richard Beneš také "iPhoneartu" při němž využívá celou řadu různých aplikací. V minulosti psal také recenze nových fotografických aplikací pro operační systém iOS do magazínu iPhonefoto.cz.

Fotogalerie:

Mapa:

Upozornění: případné změny termínů akce a místa konání si ověřte na stránkách pořadatele !

Další akce v okolí



65,454959869385