PlzeňDnes.cz
PlzeňDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Repasované notebooky šetří vaši peněženku. Důvodů pro jejich koupi se však najde podstatně více

20.01.2022
V dnešní digitální době se zřejmě drtivá většina z vás neobejde bez počítače. A není nutné mluvit jen o stolním PC, stále větší oblibě se totiž těší výkonné notebooky. Repasované modely, které jsou k dostání ve specializovaných obchodech a eshopech, neustále rozšiřují jejich nabídku.
Ilustrační snímek | Foto: pixabay.com

Proč si vybrat notebook namísto počítače?


Stolní počítač je sice zpravidla výkonnější a levnější, jenže má logicky jedno zásadní omezení. Máte jej totiž postavený na jednom místě, jeho časté přesouvání by bylo příliš náročnou záležitostí, při níž by navíc bezpochyby hrozilo poškození techniky. Notebooky jsou tedy daleko praktičtějším řešením.

Malý výkonný notebook se vám vejde do batohu, takže si ho můžete brát s sebou do kanceláře, do školy, případně třeba na dovolenou či pracovní cestu. Výjimkou nejsou ani situace, kdy si jej někdo vezme do kavárny, aby mohl v příjemném prostředí pracovat online.

Moderní notebooky už nejsou tolik limitovány jako starší verze, u nichž byla doba provozu na jedno nabití třeba jen 3 hodiny. Dnešní modely už dokážou pracovat bez nutnosti dalšího dobíjení klidně celý den. Samozřejmě záleží na tom, v jakém stavu jsou jejich baterie, respektive co za úkony na nich děláte a kolik programů máte spuštěných.

Výhody repasovaných notebooků


Zcela zásadní výhodu, již lze v případě repasovaných notebooků spatřovat, je jejich nízká pořizovací cena. Je to dáno především tím, že repasované notebooky již dříve byly někým používané. Nejde však o klasické bazarové zboží, jak se mnozí zájemci mylně domnívají. V bazaru totiž obvykle jen zkontrolují, zda notebook běží, a to je vše. Repasované modely ale procházejí důkladnou kontrolou. Jakmile technici objeví nějakou závadu, opraví ji. Počítač je navíc kompletně vyčištěný, případně dochází k nahrání nového softwaru tak, aby byl pro nového uživatele znovu plně připravený a nenacházely se v něm pozůstatky po předchozím majiteli.

Levné repasované notebooky jsou opravdu za hubičku. Zatímco nový výkonný notebook vás může vyjít klidně na 20 tisíc korun (někdy ještě výrazně více), za tentýž produkt, který je repasovaný, zaplatíte třeba jen polovinu ceny. Nejlevnější repasované notebooky stojí i pod 5 tisíc korun. Přitom se na ně můžete spolehnout. Prodejci dávají minimální záruční lhůtu 6 měsíců, ta je ostatně dána právními předpisy, mnohdy je to ale rok, ba dokonce 2 roky. To je značí, že repasovaná výpočetní technika rozhodně nemusí být špatná, pokud jde o výkon, spolehlivost a trvanlivost.

Jak poznat dobrého prodejce repasované výpočetní techniky?


Abyste při nákupu repasovaného notebooku neprohloupili, je samozřejmě nutné si vybrat spolehlivého prodejce. Poznáte ho například dle zkušeností a recenzí předchozích zákazníků. Na škodu není ani zjistit si o dané firmě co nejvíce informací. Za solventní lze považovat společnosti, které na trhu působí více let. Když narazíte na e-shop, jenž funguje pár dní, raději se mu vyhněte, nákup v něm by se vám mohl vymstít. Zvláště tehdy, pakliže se rozhodnete pro platbu předem.

Špičkové repasované notebooky v mnoha verzích prodává internetový obchod Digifit. Kromě online prodeje a zaslání na vaši adresu nyní nabízí také možnost osobního vyzvednutí zakoupeného zboží přes DIGIFITBOX. Nachází se v Krejnické ulici 2021/1 na Praze 4. Zájemci z Prahy tak nemusejí zbytečně utrácet za dopravu.

Zmíněná společnost nabízí nejen repasované notebooky, ale také stolní PC a příslušenství. Vše si tak můžete koupit naráz a za výhodných cenových podmínek.

Počítače a notebooky už zdaleka nejsou doménou bohatších lidí, díky repasovaným modelům je může doma mít opravdu každý z vás.

Autor: Pl
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Jak senzory fotoaparátu vašeho telefonu zlepšují vaše fotografické zážitky

V době chytrých telefonů se fotoaparát stal nezbytným nástrojem pro zachycení životních okamžiků. Nicméně, to, co odlišuje pozoruhodný snímek od banálního, často spočívá v složité technologii zabudované ve snímačích fotoaparátu vašeho zařízení. Tyto ...

Kvalitní bavlněné látky: Poznejte výhody a nástrahy šití z tohoto materiálu

Bavlna patří mezi velmi oblíbené materiály. Dobře se s ní pracuje, je přitom pohodlná a odolná. Hodí se pro šití rozmanitého oblečení, ale i bytových ...

Společnost CANMET pomáhá firmám s robotizací a automatizací výroby

Současná doba vyžaduje rychlou automatizaci všech výrobních procesů v technologických firmách. Díky vhodně zvolenému zařízení ušetříte hodiny času den ...

Jak hrubou kávu si namlít pro určitý typ nápoje?

Káva je nejpopulárnější povzbuzující nápoj na celém světě. Málokdo však tuší, že s sebou zároveň přináší řadu zdravotních benefitů - pomáhá předcházet ...

Horoskop na únor: Lvi budou plní sebevědomí, Raci budou potřebovat trochu péče a něhy

Únor je měsíc lásky, ale také změn a překvapení. Podívejme se, jak to ovlivní každé znamení. Co vás čeká v lásce, práci, zdraví a financích? Přečtěte ...





Sobota 27.4.2024
Plzeňský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes